Автор: Я.Зеленчук

В рамках міжнародного проєкту «Пізнання природи Карпат з гуцульським конем» світ побачила трьохмовна фотокнига – Національний  природний парк «Верховинський», з додатком-картою Кінного туристичного маршруту «Від джерела до джерела», що функціонує в Чивчино-Гринявськитх горах.

Розділи книги: “Історія створення”, “Рельєф”, Гідрологія”, Рослинний світ”, Тваринний світ”, “Праліси”, “Весна”, “Літо”, “Осінь”, “Зима”, “Полонинське життя”, “Гуцульські коні”, “Верховина”, «Автентична архітектура”, “Традиції та люди”, “Дружній до природи туризм”, “Кінні рейди” проілюстровані світлинами професійних фотографів, які потрапили “В потрібне місце, в потрібний час і з потрібною технікою”.

Лаконічні тексти, які характеризують специфіку регіону, подані українською, польською та англійськими мовами. Згідно проєкту частина тиражу, яка передана польським партнерам, буде розповсюджена серед зацікавлених сторін та туристичних організацій Польщі.

Сподіваємось, що ці друковані видання стануть черговою промоцією незайманої природи Чивчино-Гринявських гір, зокрема, та автентичної Верховинщини – загалом!

Новини

Чиста вода, свіже повітря і родючий грунт – все це необхідно людям для повноцінного і здорового існування. Саме про чистоту довкілля дбаємо і ми – працівники НПП “Верховинський” і з цією метою було вчергове прибрано рекреаційне місце в урочищі Млинський від сміття.

  • Екоосвіта
  • Рекреація

Дикі звірі – наше велике багатство.

Для підвищення чисельності диких тварин працівниками парку здійснюється  комплекс біотехнічних заходів для збереження середовища існування та відтворення фауни,  шляхом створення сприятливих  умов, для їх проживання в природному середовищі та покращення кормових та захисних властивостей угідь. У холодну пору звірі і птахи нерідко гинуть не тільки від холоду, а й від нестачі кормів. Зимова підгодівля – […]

  • Охорона природи

Одноденний семінар для екоосвітян

В рамках підтримки Франкфуртського зоологічного товариства екологоосвітнього напрямку, фахівці відділів рекреації та еколого-освітньої роботи взяли участь у одноденному семінарі з екоосвітянами установ, що проходив на території ННП “Вижницький” з метою обміну досвіду. Спільно проведені еколого-освітні заходи на природі для групи дітей, залучаючи всі теоретичні знання, які ми отримали протягом попередніх семінарів та тренінгів та які […]

  • Екоосвіта
  • Рекреація