Автор: Я. Зеленчук

Виконуючи завдання  проєкту «Підтримка природно-заповідних територій в Україні», що реалізовується в рамках Німецької Фінансової  Кооперації (FC) за рахунок Банку розвитку KfW, громадською організацією «Карпатська агенція розвитку туризму», у співпраці з НПП «Верховинський», у мальовничому урочищі Мокринець, з метою покращення обслуговування відвідувачів, споруджений туристичний притулок. Він розташований на березі річки Чорний Черемош, оточений густими смерековими насадженнями та різноманітними представниками флористичного світу, що продукують чисте цілюще гірське повітря, буде цікавим місцем відпочинку для туристів.

Слід зауважити, що поруч з  туристичним притулком пролягають еколого-пізнавальні туристичні маршрути «Кляуза Лостун», «Монастирський», «Від джерела до джерела», мандрівки якими  сприятимуть цікавому і змістовному відпочинку та  подарують багато нових вражень і відчуттів. А екологічна стежка «Штефулець» приведе вас до джерела з природною лікувальною мінеральною водою.

Мальовничі краєвиди Чивчино-Гринявських гір Національного природного парку «Верховинський» чекають на відвідувачів. Мандруючи природно заповідною територією Парку гостинно запрошуємо зупинитися у туристичному притулку.

 

Новини

Чиста вода, свіже повітря і родючий грунт – все це необхідно людям для повноцінного і здорового існування. Саме про чистоту довкілля дбаємо і ми – працівники НПП “Верховинський” і з цією метою було вчергове прибрано рекреаційне місце в урочищі Млинський від сміття.

  • Екоосвіта
  • Рекреація

Дикі звірі – наше велике багатство.

Для підвищення чисельності диких тварин працівниками парку здійснюється  комплекс біотехнічних заходів для збереження середовища існування та відтворення фауни,  шляхом створення сприятливих  умов, для їх проживання в природному середовищі та покращення кормових та захисних властивостей угідь. У холодну пору звірі і птахи нерідко гинуть не тільки від холоду, а й від нестачі кормів. Зимова підгодівля – […]

  • Охорона природи

Одноденний семінар для екоосвітян

В рамках підтримки Франкфуртського зоологічного товариства екологоосвітнього напрямку, фахівці відділів рекреації та еколого-освітньої роботи взяли участь у одноденному семінарі з екоосвітянами установ, що проходив на території ННП “Вижницький” з метою обміну досвіду. Спільно проведені еколого-освітні заходи на природі для групи дітей, залучаючи всі теоретичні знання, які ми отримали протягом попередніх семінарів та тренінгів та які […]

  • Екоосвіта
  • Рекреація