Всесвітній день здоров’я довкілля

Автор: Ю. Ватуйчак

В рамках реалізації  проєкту «Екологія – це ми» та з нагоди святкування Всесвітнього дня здоров’я довкілля працівники парку провели навчально-розвивальний захід у закладі дошкільної освіти  «Світлячок» с. Буковець.  Темою розмови з дітьми було роз’яснення впливу негативних факторів на чистоту довкілля, а їх немало. На жаль є ще люди, які не зовсім дбають про чистоту середовища, що їх оточує у повсякденному житті. Сьогодні у світі є надзвичайно актуальною проблема збору, сортування і утилізації сміття. Багато шкоди довкіллю приносять викиди в атмосферу та відходи промислових підприємств, спалювання сміття і побутових відходів, загазованість повітря автомобілями, вирубка лісів, браконьєрство та ін. Це маленька часточка тих негативних факторів, які можуть привести до порушення діяльності екологічних систем, а у гіршому випадку до виникнення екологічних криз.

Саме життя стверджує, що люди, які навчені з дитинства берегти природу, вміють створити гармонію, красу і добро у спілкуванні з нею та взаєминах з навколишнім середовищем. Такі заходи допомагають дітям усвідомити власні дії та передбачити їхні наслідки для життя природних об’єктів. Тільки тоді вони виростуть справжніми шанувальниками природи.

Провідний фахівець з екологічної освіти      Ю.   Ватуйчак

Новини

Навчально-розвивальний захід на тему: «Щедрі дари лісу»

Фахівці відділів рекреації та еколого – освітньої роботи провели навчально-розвивальний захід на тему: «Щедрі дари лісу» у дошкільному навчальному закладі «Червона шапочка» с. Криворівня. Метою проведення заходу було розвити пізнавальний інтерес до рідного краю та прищепити любов до природи і бажання допомагати всьому живому. За допомогою гри «Павучок» і фотосвітлин дітям роз’яснили про гриби та […]

  • Екоосвіта
  • Рекреація

Всесвітній день прибирання

Фахівці відділів рекреації та еколого – освітньої роботи взяли  участь в робочій зустрічі, Національного організаційного комітету Всесвітнього дня прибирання в Україні! Яка відбулася 30 серпня 2024 року з 11:00 до 13:00 в онлайн-форматі через Zoom.  

  • Екоосвіта
  • Рекреація