Закладено постійну пробну площу В Буркутському ПОНДВ

Автор: Н. Кубайчук

 

Відповідно до повідомлення про появу ознак погіршення санітарного стану лісових насаджень закладено постійну пробну площу в кварталі 2 виділі 57 Буркутського ПОНДВ .

Опис ділянки на площі 2 га. Склад 10Ял. вік 79 років ,бонітет 2 ,середній діаметр 28 сантиметрів, середня висота 25 метрів, повнота 0,5 ,рельєф гірський  експозиція -Пд.Сх. 15 градусів, грунт середньостійкий, підріст 10 Яле.,10 років, висота -2 м.,2,0тис. шт/га.Висота над рівнем моря 1100м.

     Лісопатологічне обстеження проведене рекогносцирувальним методом по ходових лініях уточненням границь шляхом проходження по периметру ділянок з метою діагностики патологічні процесів в деревостанах. На ділянці помітне групове та поодиноке всихання дерев породи ялини європейської внаслідок масового заселення їх стовбуровими шкідниками, на фоні загального погіршення температурних умов і зволоження; деякі дерева: повалені або зламані внаслідок дії вітру.А також спостерігається природне поновлення підрісту приблизно 10 років, висотою до 2 м.,  в кількості до 2,0тис. шт/га.

Пробна площа – найтиповіша частина лісового насадження, яка використовується для детального його вивчення.

Новини

Розглянуто  статтю пана Петра Тєстова

Нами працівниками установи розглянуто  статтю пана Петра Тєстова – нашого доброго товариша і захисника нашої установи на всіх рівнях за що ми йому щиро вдячні всім колективом. Нашим спільним заданням являється збереження та примноження природи – адже це наша спільна ціль, тим більше що значна частина території природно- заповідного фонду нашої держави зруйнована війною і […]

  • Новини установи

Участь в онлайн семінарі

Сьогодні, 25 квітня директор НПП «Верховинський» Михайло НЕЧАЙ, та провідний інженер з охорони праці Леся СОКОЛОВСЬКА, взяли участь в онлайн семінарі, який присвячений відзначенню Дню охорони праці у 2024 році. 📌Відповідно до Указу Президента України від 18.08.2006 № 685/2006 щороку 28 квітня, у Всесвітній день охорони праці проводиться під гаслом⚠️ «Забезпечуємо безпеку та здорову працю […]

  • Новини установи