Експедиція відділу рекреації та науково-дослідного відділлу

Автор: А. Зітенюк, М. Бушватюк

4 жовтня була проведена комплексна експедиція відділом рекреації та науково-дослідним відділом на територію Буркутського та Добринського ПНДВ національного природного парку «Верховинський».

Під час експедиції було проведено обстеження еколого-пізнавального туристичного маршруту «Від джерела до джерела». Також обстежено територію для прокладення екологічної стежки до джерела Буркут під горою Ріжовата.

Науково-дослідним відділом проведено фенологічні спостереження на фенологічному маршруті Добринського ПНДВ, зафіксовано повторне цвітіння на полонині Попадя таких видів як: деревій звичайний, фіалки відхиленої, смілки звичайної, нечуйвітра оранжево-червоного, дзвоників ялицевих.

Під час проходження маршруту на кам’яних розсипищах біля дороги було встановлено нове місцезростання рідкісного третинного релікту внесеного до Червоної книги України –  Зелениці альпійської (Дифазіаструм альпійський) Diphasiastrum alpinum (L.) Holub (Diphasium alpinum (L.) Rothm. Також, зафіксовані щонайменше 5 видів грибів.

За допомогою сучасного мобільного додатку Smart дані фенологічних спостережень за рослинами, місця зустрічі слідів диких тварин, та фіксація глухарів (4 самок) записані і нанесені на карту.

Новини

Розглянуто  статтю пана Петра Тєстова

Нами працівниками установи розглянуто  статтю пана Петра Тєстова – нашого доброго товариша і захисника нашої установи на всіх рівнях за що ми йому щиро вдячні всім колективом. Нашим спільним заданням являється збереження та примноження природи – адже це наша спільна ціль, тим більше що значна частина території природно- заповідного фонду нашої держави зруйнована війною і […]

  • Новини установи

Участь в онлайн семінарі

Сьогодні, 25 квітня директор НПП «Верховинський» Михайло НЕЧАЙ, та провідний інженер з охорони праці Леся СОКОЛОВСЬКА, взяли участь в онлайн семінарі, який присвячений відзначенню Дню охорони праці у 2024 році. 📌Відповідно до Указу Президента України від 18.08.2006 № 685/2006 щороку 28 квітня, у Всесвітній день охорони праці проводиться під гаслом⚠️ «Забезпечуємо безпеку та здорову працю […]

  • Новини установи