МІЖНАРОДНИЙ ПРИРОДООХОРОННИЙ ВЕБІНАР

Автор: Іван Коляджин

Відбувся Міжнародний вебінар «Резервати ОТОП: досвід природоохоронної діяльності НУО», який організували та провели Польське товариство охорони птахів (OTOP – Ogólnopolskie Towarzystwo Ochrony Ptaków) разом з Українським товариством охорони птахів.

Олег Дудкін, голова Українського товариства охорони птахів відкрив вебінар та привітав учасників.

В заході взяли участь представники Національних природних парків, заповідників та інших природоохоронних установ Польщі і України. Від НПП «Верховинський» у вебінарі взяли участь Людмила Мацап’як, начальник науково-дослідного відділу та Іван Коляджин, провідний науковий співробітник. Під час заходу українські природоохоронці познайомилися з кращими практиками збереження природи у Польщі.

Під час зустрічі:

  • Обговорювали питання збереження рідкісних видів птахів, їхнього моніторингу та збору даних за допомогою окремого додатку, управління лучними екосистемами із використанням різних режимів сінокосіння та випасу.
  • Представники ОТОП познайомили учасників вебінару з територіями, якими вони опікуються, та навели приклади своєї співпраці із заповідними установами України.
  • Окремо обговорили залучення волонтерів до збереження природи та важливу роль екологічної просвіти.

Отримані знання, по мірі можливості, будуть використовуватися в науково-практичній діяльності НПП «Верховинський».

Новини

Сприяння розвитку науки в регіоні

За сприянням дирекції НПП «Веховинський» Михайла Нечая в рамках «Проекту організації території НПП «Верховинський» 11-12 травня відбулася чергова робоча зустріч між працівниками Парку, начальниці наукового відділу Людмили Мацап’як та молодшої наукової співробітниці Алли Зітенюк, та мали змогу попрацювати з  високваліфікованими провідними науковцями, зокрема отримати дорогоцінний досвід у сфері ботаніки, від член-кореспондента НАН України, доктора біологічних […]

  • Науково-дослідний відділ
  • Новини установи

ОБЕРЕЖНО – ЗМІЇ!

ЯК ВБЕРЕГТИСЯ ВІД УКУСІВ ЗМІЙ: ПРАВИЛА БЕЗПЕКИ Одягайтесь відповідно Якщо ви вирушаєте в місцевість, де потенційно можуть бути плазуни, вдягайте одяг, що захистить від укусів. Це повинні бути довгі штани із цупкої тканини, високі черевики. Штани потрібно заправити в черевики. Перевіряйте місце привалу Перед тим, як сісти на траву, камінь чи колоду дерева – будь […]

  • Без категорії