День охорони праці!

Автор: Л. Соколовська

Щорічно 28 квітня в Україні відзначають День охорони праці!  У 2023 році Всесвітній день охорони праці проходить під гаслом «Безпечне та здорове робоче середовище — основний принцип та право на роботі».

          Право на працю у безпечних та здорових умовах праці закріплено Конституцією України. Однак, з початком повномасштабної збройної агресії російської федерації проти України, яка почалася 24 лютого 2022 року, тисячі працівників втратили можливість працювати у безпечних та здорових умовах праці. Тисячі підприємств, установ, організацій продовжують функціонувати, незважаючи на додаткові щоденні ризики та випробування.

Так, за час збройної агресії російської федерації під час виконання трудових обов’язків на виробництві постраждало 3065 працівників, у тому числі 520 – зі летальним наслідком.

Окремо наголошуємо, що безпосередньо внаслідок військової агресії, у зв’язку з ракетними обстрілами та дії вибухових предметів під час виконання трудових обов’язків на виробництві постраждало 711 працівників, з яких 252 особи зі смертельним наслідком.

Враховуючи зазначене, працівники НПП «Верховинського» 28 квітня 2023 року долучилися до вшанування пам’яті працівників, які загинули на виробництві, в мирний час та під час воєнного стану.

 

Новини

Розглянуто  статтю пана Петра Тєстова

Нами працівниками установи розглянуто  статтю пана Петра Тєстова – нашого доброго товариша і захисника нашої установи на всіх рівнях за що ми йому щиро вдячні всім колективом. Нашим спільним заданням являється збереження та примноження природи – адже це наша спільна ціль, тим більше що значна частина території природно- заповідного фонду нашої держави зруйнована війною і […]

  • Новини установи

Участь в онлайн семінарі

Сьогодні, 25 квітня директор НПП «Верховинський» Михайло НЕЧАЙ, та провідний інженер з охорони праці Леся СОКОЛОВСЬКА, взяли участь в онлайн семінарі, який присвячений відзначенню Дню охорони праці у 2024 році. 📌Відповідно до Указу Президента України від 18.08.2006 № 685/2006 щороку 28 квітня, у Всесвітній день охорони праці проводиться під гаслом⚠️ «Забезпечуємо безпеку та здорову працю […]

  • Новини установи

Міжнародний День Землі!

Щорічно 22 квітня відзначається Міжнародний День Землі! Земля – колиска людства. Вона носить на собі океани, хмари та їхні тіні, розкривається джерелами, пускає в небеса птахів, вбирає в себе всі сніги й дощі, дає всьому життя. Саме про це екоосвітяни Парку розповіли маленьким вихованцям закладу дошкільної освіти “Гуцулятко” с. Верхній Ясенів. І не просто розповіли, […]

  • Екоосвіта