Міжнародний день клімату, День любові до дерев

Автор: М.Повар

Клімат – це важливий ресурс, що впливає на добробут нинішніх та майбутніх поколінь. 15 травня – Міжнародний день клімату і це привід звернути увагу на ті зміни, що відбувають на нашій планеті.
Спеціалісти відділу еколого-освітньої роботи провели захід – екскурсію на природі із здобувачами освіти Верхньоясенівського ліцею на природі біля річки Чорний Черемош з метою наочного дослідження та обговорення, які зміни відбуваються в природі та ймовірні причини їх виникнення.
Не забули ми й згадати свято присвячене Дню любові до дерев, адже це важливий ланцюг в екосистемі. Адже доведено, що просто дивлячись на дерева, ми почуваємося щасливішими, менш напруженими і творчішими.
Саме в такому темпі пройшли наші дружні “посиденькі” на лоні нашої прекрасної гуцульської природи. Вам цікаво дізнатися про що ми говорили? Ми розкажемо:
-10 фактів, які кожен має знати про зміни клімату;
– як зміни клімату вплинули на Карпати, зокрема на територію Парку;
– загальні процеси, що викликають зміну клімату;
– наслідки зміни клімату, а також, ознайомилися із видами дереев, що ростуть на територіїї НПП “Верховинський” та важливість їх збереження.

Новини

Розглянуто  статтю пана Петра Тєстова

Нами працівниками установи розглянуто  статтю пана Петра Тєстова – нашого доброго товариша і захисника нашої установи на всіх рівнях за що ми йому щиро вдячні всім колективом. Нашим спільним заданням являється збереження та примноження природи – адже це наша спільна ціль, тим більше що значна частина території природно- заповідного фонду нашої держави зруйнована війною і […]

  • Новини установи

Участь в онлайн семінарі

Сьогодні, 25 квітня директор НПП «Верховинський» Михайло НЕЧАЙ, та провідний інженер з охорони праці Леся СОКОЛОВСЬКА, взяли участь в онлайн семінарі, який присвячений відзначенню Дню охорони праці у 2024 році. 📌Відповідно до Указу Президента України від 18.08.2006 № 685/2006 щороку 28 квітня, у Всесвітній день охорони праці проводиться під гаслом⚠️ «Забезпечуємо безпеку та здорову працю […]

  • Новини установи