Повінь на Верховинщині

Автор: Я. Зеленчук

Минулий тиждень на Верховинщині супроводжувався рясними дощами, що призвело до підняття рівня води в басейні Білого та Чорного Черемошів та їх численних притоків. Крім цього в регіоні мали місце зсуви грунту, селеві потоки, що спричинило руйнування та підмивання доріг місцевого значення, підтоплення присадибних ділянок, які розташовані поблизу струмків, потоків та річок.

Для вирішення цих, та інших проблем, Верховинщину відвідала голова Івано-Франківської обласної військово-цивільної адміністрації Світлана Онищук, що разом із головою Верховинської РВА Василем Бровчуком, керівниками ГУ ДСНС в області та управління цивільного захисту населення ОВА Володимиром Чернецьким та Віталієм Семківим, відповідними фахівцями дорожніх служб організували негайні роботи із подолання наслідків негоди.

Найбільше від стихії постраждали дві територіальні громади – Зеленська та Білоберізька на територіях яких розташований Національний природний парк «Верховинський».


До робіт з відновлення автомобільного проїзду до сіл Зеленської територіальної громади залучено екскаватор HIDROMEK Національного природного парку «Верховинський».

В час стихійного лиха на території НПП «Верховинський» при попередньому обстеженні, знищені під’їзні дороги, лісові дороги протипожежного значення, повністю зруйновані дерев’яні містки та знищені форельні перепади.

Фото: НПП «Верховинський», Івано-Франківська ОВА, ГУ ДСНС України в Івано-Франківській області та з інтернет-ресурсів.

 

Новини

Навчально-розвивальний захід на тему: «Щедрі дари лісу»

Фахівці відділів рекреації та еколого – освітньої роботи провели навчально-розвивальний захід на тему: «Щедрі дари лісу» у дошкільному навчальному закладі «Червона шапочка» с. Криворівня. Метою проведення заходу було розвити пізнавальний інтерес до рідного краю та прищепити любов до природи і бажання допомагати всьому живому. За допомогою гри «Павучок» і фотосвітлин дітям роз’яснили про гриби та […]

  • Екоосвіта
  • Рекреація

Всесвітній день прибирання

Фахівці відділів рекреації та еколого – освітньої роботи взяли  участь в робочій зустрічі, Національного організаційного комітету Всесвітнього дня прибирання в Україні! Яка відбулася 30 серпня 2024 року з 11:00 до 13:00 в онлайн-форматі через Zoom.  

  • Екоосвіта
  • Рекреація