Друга робоча зустріч щодо розробки Проекту організації території НПП «Верховинський»

Автор: Л. Мацап'як

В адміністрації Національного природного парку «Верховинський» 18 липня 2023 року відбулась друга робоча зустріч щодо розробки Проекту організації території НПП «Верховинський», організованої в рамках проєкту «Підтримка природно-заповідних територій в Україні» за ініціативи Франкфуртського зоологічного товариства в Україні (ФЗТ).

Метою даного заходу було визначення та обговорення основних цілей та цінностей природоохоронної території НПП «Верховинський».

На заході були присутні представники команди проєкту: заступник керівника ФЗТ – Василь Мочан, консультант ФЗТ – Петро Лазарчук, офіс-менеджер ФЗТ – Марія Галайко, науковий експерт з планування управління ФЗТ, д.б.н., Інститут ботаніки імені М.Г. Холодного НАНУ – Анна Куземко, експерт з картування біотопів ФЗТ, завідувач кафедри ботаніки, лісового та садово-паркового господарства Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, д.б.н., професор – Ілля Чорней, експерт-ліхенолог ФЗТ, професор кафедри ботаніки Херсонського державного університету, д.б.н. – Олександр Ходосовцев, а також працівники НПП «Верховинський», к.б.н., експерт-орнітолог ФЗТ – Максим Височин.

Під час зустрічі обговорено та наголошено про основні природоохоронні цінності НПП «Верховинський», актуальний стан збереження цих цінностей та визначено прямі загрози та їх пріоритети.

Обговорено підготовку до наступної зустрічі із зацікавленими сторонами  щодо розробки Проєкту організації території НПП «Верховинський».

Новини

Навчально-розвивальний захід на тему: «Щедрі дари лісу»

Фахівці відділів рекреації та еколого – освітньої роботи провели навчально-розвивальний захід на тему: «Щедрі дари лісу» у дошкільному навчальному закладі «Червона шапочка» с. Криворівня. Метою проведення заходу було розвити пізнавальний інтерес до рідного краю та прищепити любов до природи і бажання допомагати всьому живому. За допомогою гри «Павучок» і фотосвітлин дітям роз’яснили про гриби та […]

  • Екоосвіта
  • Рекреація

Всесвітній день прибирання

Фахівці відділів рекреації та еколого – освітньої роботи взяли  участь в робочій зустрічі, Національного організаційного комітету Всесвітнього дня прибирання в Україні! Яка відбулася 30 серпня 2024 року з 11:00 до 13:00 в онлайн-форматі через Zoom.  

  • Екоосвіта
  • Рекреація