ЕНТОМОЛОГІЧНІ ДОСЛІДЖЕННЯ НА ТЕРИТОРІЇ ПАРКУ

Автор: А.Зітенюк

Світ фауни багатий і різноманітний, особливо якщо йдеться про комах! Дослідження цієї групи тварин проводиться вже тривалий час, проте майже завжди можна зустріти якийсь унікальний та особливий вид. Територія НПП «Верховинський» це великий полігон систематичних наукових досліджень, зокрема і ентомологічних. Так, нещодавно, на території Перкалабського природоохоронного науково-дослідного відділення (ПНДВ) працював експерт-ентомолог, в.о. завідувача кафедри ентомології та збереження біорізноманіття Ужгородського національного університету, к.б.н. Владислав Мірутенко – експерт від Франкфуртського зоологічного товариства. Спільно із начальником Перкалабського ПНДВ Сергієм Матійчуком провели науково-дослідну експедицію в напрямку дослідження ентомологічного біорізноманіття Парку. Основні ділянки для досліджень служили – г Василькова, урочище Калиничі, береги струмків Перкалаба, Маскотин та інших, на яких зосереджені високі рівні видового різноманіття комах.

Отримані результати досліджень будуть опрацьовані в камеральних умовах – вони мають важливе наукове значення та будуть вміщені та опубліковані у Проекті організації території і відповідно в ХІІ томі Літопису природи НПП «Верховинський».

 

Новини

Навчально-розвивальний захід на тему: «Щедрі дари лісу»

Фахівці відділів рекреації та еколого – освітньої роботи провели навчально-розвивальний захід на тему: «Щедрі дари лісу» у дошкільному навчальному закладі «Червона шапочка» с. Криворівня. Метою проведення заходу було розвити пізнавальний інтерес до рідного краю та прищепити любов до природи і бажання допомагати всьому живому. За допомогою гри «Павучок» і фотосвітлин дітям роз’яснили про гриби та […]

  • Екоосвіта
  • Рекреація

Всесвітній день прибирання

Фахівці відділів рекреації та еколого – освітньої роботи взяли  участь в робочій зустрічі, Національного організаційного комітету Всесвітнього дня прибирання в Україні! Яка відбулася 30 серпня 2024 року з 11:00 до 13:00 в онлайн-форматі через Zoom.  

  • Екоосвіта
  • Рекреація