Відбулось чергове засідання Науково-технічної ради НПП «Верховинський»

Автор: М.Повар

21 грудня 2023 року в адміністративному приміщенні Національного природного парку «Верховинський»  с. Верхній Ясенів відбулось чергове (39) засідання Науково-технічної ради (далі НТР).

Засідання проходило у змішаному форматі, учасники НТР мали змогу долучитись до засідання за допомогою платформи Zoom, під головуванням директора НПП «Верховинський» Михайла Нечая.

На засіданні розглянули такі питання:

  • Про підсумки проведення господарських заходів та природоохоронних заходів за 2023 рік.
  • Про підсумки проведення еколого – освітньої роботи за 2023 рік.
  • Про підсумки проведення рекреаційної роботи за 2023 рік.
  • Розгляд плану засідань НТР НПП «Верховинський» та плану науково – технічних заходів на 2024 рік.
  • Розгляд плану еколого-освітніх заходів на 2024 рік.
  • Розгляд плану заходів відділу рекреації на 2024 рік.
  • Про погодження переліку платних послуг, які надаються  НПП «Верховинський» на  2024 рік.

В обговоренні взяли участь:

професор кафедри лісових культур і лісової селекції Національного лісотехнічного університету України, академік-секретар Лісівничої Академії наук України, доктор сільськогосподарських наук – Юрій Дебринюк; доцент кафедри туризму Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу, канд. геолог. наук – Ярослава Коробейнікова; доцент кафедри біології та екології Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, канд. біол. наук – Сіренко Артур Геннадійович; директор національного природного парку «Гуцульщина», канд. біол. наук – Стефурак Юрій Петрович; завідувач кафедри ботаніки та охорони природи Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, д-р біол. наук – Чорней   Ілля Ілліч; голова Всеукраїнського товариства «Гуцульщина» – Дмитро Петрович Стефлюк.

Учасники НТР прийняли до відома інформацію про роботу НПП «Верховинський» за 2023 рік та затвердили плани роботи Парку на 2024 рік із врахуванням відповідних пропозицій.

 

 

Новини

Навчально-розвивальний захід на тему: «Щедрі дари лісу»

Фахівці відділів рекреації та еколого – освітньої роботи провели навчально-розвивальний захід на тему: «Щедрі дари лісу» у дошкільному навчальному закладі «Червона шапочка» с. Криворівня. Метою проведення заходу було розвити пізнавальний інтерес до рідного краю та прищепити любов до природи і бажання допомагати всьому живому. За допомогою гри «Павучок» і фотосвітлин дітям роз’яснили про гриби та […]

  • Екоосвіта
  • Рекреація

Всесвітній день прибирання

Фахівці відділів рекреації та еколого – освітньої роботи взяли  участь в робочій зустрічі, Національного організаційного комітету Всесвітнього дня прибирання в Україні! Яка відбулася 30 серпня 2024 року з 11:00 до 13:00 в онлайн-форматі через Zoom.  

  • Екоосвіта
  • Рекреація