Зимова експедиція.

Службою державної охорони спільно з науковим відділом та працівниками Прикордонного ПНДВ  було здійснено триденну зимову  експедицію на територію Парку. Маршрут експедиції проходив з урочища Гостівець  на полонину Широка.

Під час експедиції проведено огляди тимчасових приміщень ПНДВ та місць відпочинку, зроблено оцінку стану лісових насаджень (вітролом, вітровал, сніголомів), що відбулися під впливом природних факторів. Значний сніговий покрив ускладнив переміщення по території і часто складав певні труднощі.  Учасниками експедиції заміряно товщину снігового покриву, що акумулювався протягом зимових місяців, зафіксовано сліди лісових звірів, хоча їх зустрічалося досить рідко сліди козулі європейської (Capreolus capreolus), куниці лісової (Martes martes), особину глушця (Tetrao urogallus), який красувався на засніжених смереках.  Великі парнокопитні уникають вітряних місць і в рясні снігопади та люті морози шукають затишних місць у потоках і низинній місцевості.

Подорож була надзвичайно цікавою, інколи екстремальною, і наповненою незабутніми враженнями. У зв’язку зі снігопадами та сніговими наметами  в горах дуже лавинонебезпечно.

Учасниками експедиції не було виявлено порушень природоохоронного режиму та випадків браконьєрства. Нашою групою було обстежено частину туристичного маршруту «Перкалаба-Пробійнівка», що проходить хребтом Гринявських гір.

Дослідження та спостереження,  одержані під час експедиції, будуть використані у практичній роботі наукового та рекреаційного відділів.

 

Новини

Навчально-розвивальний захід на тему: «Щедрі дари лісу»

Фахівці відділів рекреації та еколого – освітньої роботи провели навчально-розвивальний захід на тему: «Щедрі дари лісу» у дошкільному навчальному закладі «Червона шапочка» с. Криворівня. Метою проведення заходу було розвити пізнавальний інтерес до рідного краю та прищепити любов до природи і бажання допомагати всьому живому. За допомогою гри «Павучок» і фотосвітлин дітям роз’яснили про гриби та […]

  • Екоосвіта
  • Рекреація

Всесвітній день прибирання

Фахівці відділів рекреації та еколого – освітньої роботи взяли  участь в робочій зустрічі, Національного організаційного комітету Всесвітнього дня прибирання в Україні! Яка відбулася 30 серпня 2024 року з 11:00 до 13:00 в онлайн-форматі через Zoom.  

  • Екоосвіта
  • Рекреація