Всесвітній день прибирання “World Cleanup Day”

Автор: М. Прокопюк і А. Степан

20 вересня працівники Національний природний парк  “Верховинський” та учні 8-Б класу Верхньоясенівського ліцею вже який рік долучилися до акції Всесвітнього дня прибирання “World Cleanup Day”, участь у якому приймає понад 211 країн – близько 90 мільйонів учасників . Кожного року акція відбувається в Україні під гаслом :”Хай небо буде мирним, а Україна чистою!”.

Наша спільна робота розпочалась із проведення інструктажу з техніки безпеки та отримання робочого інвентаря.

Загалом було прибрано 4,5 км  придорожньої смуги, берег річки Чорний Черемош, джерело ,,Млинський’’ на території с. Верхній Ясенів .

Дякуємо усім, хто долучився до гарної справи! Наперед вдячні за чисті узбіччя!

Бережімо нашу природу!

  

Новини

Початок вересня – період гону в оленів.

Початок вересня – період гону в оленів. Саме тому хочемо нагадати про те, що у вересні-жовтні в горах триває гон оленя благородного. Саме в цей період проходить процес формування нових родин оленів та зародження потомства. Тому на період гону служба державної охорони Парку посилює контроль та спостереження за популяцією оленя, аби запобігти незаконному полюванню та […]

  • Охорона природи

«Ніч кажанів»

Однією із найбільш незвичайних природоохоронних дат є «Ніч кажанів», яку відзначають в ніч з 20 на 21 вересня. Тиждень кажанів у світі проводять щороку, щоби розказати людям про те, які це насправді цікаві створіння, яку важливу роль відіграють у природі та чому їх потрібно берегти. Цікаво про рукокрилих розповіли фахівці відділів рекреації Прокопюк Микола та […]

  • Екоосвіта
  • Рекреація

Лісові мешканці

Працівники  відділу еколого-освітньої роботи   провели захід в закладі дошкільної освіти “Сонечко” в смт. Верховина. Розпочали захід з фізкультхвилинки ,дітки із задоволенням виконували різні вправи . Також ознайомились з лісовими мешканцями і їхніми домівками та правилами поведінки в лісовому середовищі. А щоб краще відчути лісову атмосферу малюки  займились ліпленням  лісових  мешканців.

  • Екоосвіта